IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев и Борисов си обещаха да работят заедно по спорните въпроси

Модернизацията на армията и борбата с корупцията са били централни теми в разговора между двамата

15:53 | 03.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Президентство на България</em></p>

Снимка: Президентство на България

Укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили, корупцията на политиците са били темите, обсъдени от президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, които се срещнаха днес на „Дондуков“ 2.

Срещата е проведена по инициатива на министър-председателя, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Обсъдено е подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили. Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира, е позицията на президента.

Радев и Борисов са единодушни, че страната се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят е оценил призива на президента за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси, е общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още