IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордни обороти по морските курорти през юли отчита НАП

Хотели, дискотеки и магазини по Черноморието са отчели продажби за над 1 млрд. лв.

16:04 | 03.08.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За втори пореден месец оборотите на търговските обекти по Черноморските курорти са рекордни, отчитат от Националната агенция за приходите (НАП).

Данните от дистанционната връзка на касовите апарати с НАП показват, че през юли хотелите, дискотеките и магазините по Северното и Южното крайбрежие са отчели продажби, които надхвърлят 1 млрд. лв. В същото време с 10% е нараснал и броят на регистрираните касови апарати по морето. 

Ако в началото на юли половината от проверките на Националната агенция за приходите по Черноморието отчитаха нарушения, то месец по-късно този дял е една четвърт, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров пред Bloomberg TV Bulgaria. За този период се наблюдава и увеличение на оборота на заведенията и хотелите с 200 млн. лв.

В последните два месеца НАП, МВР и митнически служители контролират за спазване на законодателството в населените места по крайбрежието. Над 500 данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. Под постоянно наблюдение са подложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на „Фискален контрол“.

Резултатите от акцията показват значителен ръст на отчетените обороти, драстично намаление на констатираните нарушения, като и увеличаване на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите.

По време на проверките НАП използва открити наблюдения, при които инспекторите присъстват в популярни заведения, дискотеки, ресторанти и паркинги в продължение на дни или седмици, като по време на наблюдението приходите на обектите са увеличават в пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Атанасио
преди 7 години
Това се знае ,че на лошо кучета трябва наморник а на на лоши хора строги закони като например затвор ако не издаваш касова бележка и т.н. писал съм отворено писмо за това - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1759863650958528Според доклада на Европ.парламент България губи 12-19 000 000 000(милиарда) годишно от корупцията и контрабандата5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО5 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО ,и Бойко Борисов го проумя ,че са източени 27 милиарда чрез плоският корпоративен данък и офшорките - http://***.blitz.bg/news/article/314769
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
FNM
преди 7 години
само така
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още