IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се обсъждат нови идеи за изплащането на втора пенсия

На базата на новата концепция ще бъдат разработени конкретни законодателни предложения

17:52 | 09.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работна група на експертно ниво ще обсъжда регламентирането на плащанията на пенсии от втория стълб на пенсионната система, съобщават от социалното министерство.

Решението е взето след среща на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков с Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).

В групата ще участват представители на Министерството на труда и социалната политика, БАДДПО, Комисията за финансов надзор, Министерството на финансите и Националния осигурителен институт. 

Целта е работната група да представи идейна концепция за фазата на изплащане на пенсии от универсалните и професионалните пенсионни фондове. На тази база ще бъдат разработени конкретни законодателни предложения, които ще бъдат обсъдени и със социалните партньори.

Министърът на труда е представил като свой приоритет законодателното регламентиране на плащанията на пенсии от втория стълб на пенсионната система.

Припомняме, че нови промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), които въвеждат по-строги регулации в дейността на пенсионно-осигурителните дружества, бяха публикувани в края на май.

Измененията веднъж вече бяха отхвърлени от предишното Народно събрание в края на миналата година. Половин година, след като спорният законопроект беше отхвърлен, нов подобен документ беше публикуван за обществено обсъждане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още