IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартират проект за управление на отпадъци за Ботевград, Правец и Етрополе

Очаква се строителството да започне в началото на декември тази година и да приключи през март 2012 г.

18:01 | 22.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стартират проект за управление на отпадъци за Ботевград, Правец и Етрополе

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще подпише договор с общините Ботевград, Правец и Етрополе за безвъзмездна финансова помощ по проект за изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в трите общини, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът е на стойност 14,5 млн. лв., от които 12,3 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативната програма „Околна среда“, а 2,2 млн. лв. са от държавния бюджет.

Очаква се строителството да започне в началото на декември тази година и да приключи през март 2012 г.

Изпълнител на обекта е софийската фирма „Инфрастрой“.

Караджова ще направи и първа копка на регионално депо за неопасни и инертни отпадъци за общините Костинброд, Своге, Сливница, Божурище, Годеч и Драгоман на 23 ноември. Депото ще бъде изградено на около 12 км от Костинброд.

Инвестицията за първия етап на депото е в размер на 4,8 млн. лв., предвидени за изграждане на първа клетка и цялата довеждаща инфраструктура на депото. Бъдещият оператор на депото фирма „Костинброд Еко” АД е съвместно дружество на общината с частния инвеститор ЕПМ за подготовка, строителство и експлоатация на регионалното депо. Мажоритарни акционери в „ЕПМ” АД са белгийските компании Cordeel Invest и Imasco NV, които изцяло осигуряват финансирането на първия етап на обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още