IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В КЕВР не виждат законова възможност за ново отлагане на решението за тока

На 31 юли ще оповестим ценово решение, което ще влезе в сила от 1 август, каза председателят на регулатора Иван Иванов

12:41 | 28.07.15 г. 1
В КЕВР не виждат законова възможност за ново отлагане на решението за тока

Няма законова възможност за ново отлагане на решенията за нови цени на тока от 1 август, коментира пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от БТА.

Той цитира Държавен вестник, в който са публикувани промените в Закона за енергетиката, където се посочва, че ценовият период за електрическата енергия, приключващ на 30 юни, може да бъде удължен само с месец, което вече е направено.

В отговор на журналистически въпрос Иванов каза, че днес се е срещнал с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и с част от нейния екип, но определи срещата като работна и не даде повече подробности за нейната цел.

Запитан дали му е оказван натиск от страна на управляващите, председателят на КЕВР категорично отрече. "Към момента върху мен не се оказва никакъв натиск. Ако някои индиректно, чрез изявления пред медиите, се стремят да окажат такъв натиск, тези опити са напълно безуспешни. Изпълнявам закона, така както сме положили клетва", заяви Иванов.

На 31 юли ще оповестим ценово решение, което ще влезе в сила от 1 август, каза председателят на регулатора. То ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР.

На 31 юли, когато обявяваме ценовото решение, ще оповестим подробно какви са промените и какви са ефектите, възникнали в резултат на тези промени, добави той.

В коментар на обявения вчера от работодателски организации национален протест срещу новите цени на тока, който ще се състои утре, Иванов заяви, че в България, съгласно конституцията, всеки има право да протестира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
многодобре
преди 8 години
хич не им се иска да пораздрусат този,така натежал клон наречен енергетика! По-лесното е нас да ни одрусват.Защо да тормозят пиявиците от върховете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още