IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Уорън Бъфет е купил гръцки остров?

Легендарният инвеститор и италианският милионер Алесандро Прото са дали 15 млн. евро за остров Св. Тома

11:57 | 19.07.15 г.
<p>
	Уорън Бъфет. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Уорън Бъфет. Снимка: Ройтерс

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет е купил гръцкият остров Агиос Томас (Свети Тома), разположен от северозападната страна на остров Егина в Сароническия залив, съобщи Protothemanews.com, без да уточнява източниците на информацията си.

В съвместно начинание с италианския милионер Алесандро Прото Бъфет е финализирал сделката в четвъртък, като се твърди, че двамата са платили за острова 15 млн. евро.

Двамата инвеститори са разпространили съвместно изявление, в което се посочва, че ще инвестират в острова, като построят недвижими имоти върху него в опит да подкрепят развитието на региона като цяло.

Бъфет вярва, че има много възможности в Гърция в момента, ако има желаещи да инвестират, отбелязва още изданието.

Само преди два дни стана известно, че американският актьор Джони Деп е купи гръцкия остров Стронгили в Егейско море за 4,2 милиона евро.

Италианският вестник "Кориере дела сера" пък публикува материал, който обобщава различни гръцки острови, което се предлагат за продажба.

В Гърция има около 6000 острова, но липсва точна информация каква част е държавна собственост и каква – частна. Периодично се появяват и слухове, че правителството обмисля продажбата на острови.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още