IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на "БТВ медиа груп" се топи с 37% през първото полугодие

По този параметър българската медия отчита един от най-ниските резултати в сравнение с останалите страни, където CME оперира

18:28 | 26.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Студиото на българската телевизия. Снимка: BTV</em></p>

Студиото на българската телевизия. Снимка: BTV

През второто тримесечие на годината медийната група на Central European Media Enterprises (CME) в България - "БТВ медиа груп", отбелязва слаб ръст в приходите от 1,6% в сравнение със същия период на миналата година, като те стигат 20,8 млн. долара. За периода януари – юни обаче приходите намаляват леко до 36 млн. долара в сравнение с 36,3 млн. долара година по-рано.

Доста по-зле се представя медийната компания по отношение на оперативната печалба преди обезценки и амортизации, която отбелязва двуцифрен спад за двата периода. 

От началото на годината до юни спадът е с 36,8%, до 4,43 млн. долара, а за второто тримесечие тя е възлязла на 3,079 млн. долара, което е понижение с почти 50% в сравнение със същия период 2016 г.

В портфолиото на групата влизат bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg. 

Като цяло CME отчита нарастване на приходите за първото полугодие в размер на 4,2% на годишна база, като те са достигнали 316,858 млн. долара. От април до юни приходите са скочили с 3,8% до 181,85 млн. долара. Общата печалба преди обезценки и амортизации за второто тримесечие възлиза на 61,2 млн. долара в сравнение с 53,6 млн. долара преди година. Печалбата за шестте месеца пък скача със 17,8%, до 83,3 млн. долара. 

Припомняме, че по-рано през годината CME продаде хърватския и словенския си бизнес на Slovenia Broadband за 230 млн. евро. Компанията възнамерява да ползва средствата за погасяване на част от дълга.  

CME е медийна и развлекателна компания, оперираща във все още (заедно със Словения и Хърватия, откъдето иска да се изнесе) шест централно- и източноевропейски пазари с общо население от приблизително 50 млн. души. Акциите на CME се търгуват на NASDAQ Global Select и на Пражката фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още