IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живее шоколадът!

20 грама шоколад на ден и процесите на стареене се забавят

15:32 | 21.05.10 г.
Да живее шоколадът!
Специалисти от компанията Barry Callebaut със седалище в Швейцария са създали шоколад, който забавя процесите на стареене и предпазва от бръчки, предаде Ройтерс.

Само 20 грама на ден от сладкото изкушение са достатъчни за благоприятен ефект. Новият шоколад е богат на антиоксиданти, които предпазват кожата от вредните ефекти на свободните радикали, като я овлажняват, подобряват еластичността й и предпазват от появата на бръчки.

Известно е, че тъмният шоколад освен това влияе благоприятно върху здравето. Съдържащите се в него антиоксиданти помагат за понижаване на кръвното налягане и за намаляване на риска от инсулт.

Специалистите от Barry Callebaut са открили как запазват съдържащите се в какаото флаваноли в процеса на производството на шоколад. Така в готовия продукт има по-голямо количество от полезните антиоксиданти.

Тютюнопушенето, замърсяването на околната среда и липсата на достатъчно сън допринасят за формирането на свободните радикали. Те увреждат здравите клетки в тялото и ускоряват процесите на стареене, припомнят експертите.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kircone
преди 13 години
А някой казва ли колко грама захар има в тези 20грама шоколад? Това според мен е поредният маркетингов трик за привличане на клиенти:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още