IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на ДНСК на прокурор заради незаконен хотелски комплекс

Строежът край Варвара все още не е съборен, въпреки че бе обявен за незаконен преди повече от година

20:41 | 26.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на ДНСК на прокурор заради незаконен хотелски комплекс

Софийската градска прокуратура ще подложи на проверка началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) инж. Иван Симидчиев заради незаконния хотелски комплекс „Златна перла“ в Странджа, предаде Dnes.bg.

Повече от година, след като Върховният административен съд постанови, че строежът на комплекса е незаконен, незавършената сграда все още стои непокътната в землището на черноморското село Варвара.

В случая става въпрос за отказ на директора на ДНСК да изпълни съдебно решение, тъй като не е издал заповед за събарянето на строежа.

Заради неговото бездействие административната прокуратура е сезирала министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който от своя страна е изпратил писмо до Симидчиев. Той обаче все още не е разпоредил събарянето на незаконния комплекс с обяснението, че причината за това е влезлият в сила общ устройствен план на община Царево.

Изграждането на комплекса „Златна перла“ в природен парк Странджа започна през 2006 г., като за това „помогна“ именно новия устройствен план на Царево, който на практика позволи застрояването на Южното черноморие.

Съдебната сага със строежа край Варвара продължи няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още