IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят съкращения и намаления на заплати в ДАНС

Шефът на агенцията не очаква драстично преминаване на съкратените служители към престъпни групировки

19:20 | 27.05.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Готвят съкращения и намаления на заплати в ДАНС

Ще има съкращения на служители в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Това заяви председателят на агенцията Цветлин Йовчев след заседание на парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

Йовчев беше изслушан от депутатите по повод необходимостта от бюджетни съкращения в агенцията.

„В близките две-три седмици ще стане ясно какъв процент ще са съкращенията в службата. Основно съкращаваме тези структури, които не са пряко ангажирани с основния продукт на дейността ни“, каза Йовчев, цитиран от БТА.

„Обсъжда се и вероятността да бъдат намалени до колкото е възможно възнаграждения на служителите, за да могат да се покрият поне малка част от обезщетенията на тези, които ще бъдат освободени“, посочи още Йовчев.

„Не очаквам драстично преминаване на съкратени служители на ДАНС от другата страна“, допълни Йовчев в отговор на въпрос дали тези хора няма да влязат в подземния свят, след като остават на улицата.

Председателят на агенцията поясни, че има специален механизъм, по който се определя кои ще са освободените служители.

„Много е тежък процесът и за мен лично, защото с много от тези хора съм работил и имам емоционална обвързаност, но не съм се бъркал в механизмите, по които са подбрани тези хора, както и в процеса на освобождаване“, каза Цветлин Йовчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
aprilzi
преди 13 години
Не очаквам драстично преминаване на съкратени служители на ДАНС от другата странаразбирате ли рекета дет тоя йовчев ни поднася. или плащате на ченгетата или ще ги очаквате на другата страна. и тоя нахуйник е главното ченге в тая *** държава. *** *** и *** гадно.! всички ченгета са подготвени бъдещи мутри. това е заключението от този отговор. заради това всички ченгета в некои сибирски лагер на превъзпитание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
BGN
преди 13 години
Да орежат и хрантутниците в Министерството на "отбраната"!!Един хрантутник по-малко, един хляб повече!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още