IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Imoti.net отличи за девети път най-добрите компании, брокери и проекти в имотния бранш

Bulgarian Properties получи голямата награда за агенция на годината

09:42 | 29.05.24 г.
Снимка: Надежда Пеева, БГНЕС
Снимка: Надежда Пеева, БГНЕС

Националният конкурс Real Estate Awards, който е продължение на проекта „Годишни награди на Imoti.net“, излъчи своите победители на церемония, която събра представители на бранша в „Интер Експо Център“ в София във вторник вечерта.

Голямата награда за агенция на годината отиде при Bulgarian Properties, която тази година празнува своята 20-та годишнина. Агенция „Андромеда недвижими имоти“ от Плевен беше отличена за агенция на годината – среден бизнес. А отличието за най-добра агенция в категорията малък бизнес беше връчено на Golden Key.

На церемонията, която се провежда за девети път, бяха връчени награди в още шест основни категории, определени от 16-членно жури начело с главния архитект на София Здравко Здравков. Статуетката за дебют на агенция за недвижими имоти, за която се бореха компании, започнали дейността си през 2022 г., отиде при агенция R.E. Place от Варна. За най-динамично развиваща се компания беше отличена Capital Estate от Бургас, която е специализирана във ваканционни, градски и селски имоти. Наградата за най-успешната реклама на имот беше връчена на Idea Home за комуникационната ѝ кампания за сградата SHEPA до Нов български университет в София.

„Конкурсът Real Estate Business Forums & Awards е бизнес проект, но и кауза на Imoti.net. Бизнесът с недвижими имоти е изключително важен в обществения ни живот и за да живеем в по-добра среда, той се нуждае от правила“, каза Снежана Стойчева, управител на портала за недвижими имоти Imoti.net, който е част от Investor Media Group. Тя счита, че не е необходимо тези правила да бъдат закони или браншови регулации. „Достатъчно е хората в бизнеса да работят по ясни норми, които произтичат от морала им, да работят честно, без подвеждаща информация“, допълни Стойчева.

Гергана Капио от First Estates беше отличена за брокер на годината, а компанията Luximmo Finest Estates получи наградата за най-добър сайт на фирма за недвижими имоти. Платформата Miritel.bg, която предоставя електронни справки и документи от държавни, общински и частни регистри за извършване на сделка с недвижим имот, стана победител в proptech сектора.

На церемонията бяха връчени и няколко специални награди за отличаване на експерти с доказан професионализъм в сектора. Наградата на Българския съвет за устойчиво развитие за Зелена жилищна сграда на годината отиде при MD Capital за проекта ѝ Reina Estate. Bulgarian Properties беше отличена още веднъж – със специалната награда на Пощенска банка за качество в обслужването. А д-р Мирослав Владимиров, преподавател в Икономически университет във Варна и член на Съвета на директорите на агенция „ЕРА България“, получи специалната награда на Imoti.net за качествените си анализи на пазара на недвижими имоти.

Тази година конкурсът награди за първи път брокер на недвижими имоти на годината, определен от сектора чрез директно допитване до стотици водещи представители на бизнеса с имоти. Отличието отиде при Надя Антова от „Надилена риъл естейтс“. А специалната награда на Imoti.net за брокер на годината получи Анжелина Добрева от Realnet.bg.

Даниела Добрева от агенция iHome беше отличена от потребителите за брокер на недвижими имоти на годината. На церемонията бяха връчени още две награди, определени от потребителите - за сайт и агенция за недвижими имоти на годината, които отидоха съответно при Имотека и Luximmo Finest Estates.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 29.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още