IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцки бензиностанции на протест срещу вноса на горива от България

Бензинът у нас и в Македония е по-евтин и внасянето му в Гърция се е превърнало в масова практика в пограничните райони

08:14 | 28.05.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Гръцки бензиностанции на протест срещу вноса на горива от България

Гръцката федерация на собствениците на бензиностанции за пореден път протестира срещу „нелегалния“ внос на горива от съседни страни като България и Македония, съобщава гръцката агенция АНА-МПА.

Федерацията настоява министерството на финансите да предприеме незабавни мерки за прекратяване на тази практика, която според нея придобива все по-големи мащаби в пограничните райони.

Протестът е изразен в писмо до главния секретар на министерството на финансите Димитрис Георгакопулос. В документа се посочва, че след увеличаването на данъка върху потреблението на горива в Гърция хиляди шофьори вече зареждат с бензин в България или Македония, където цените са по-ниски.

Освен че напълват резервоарите на автомобилите си, те купуват и големи количества гориво в бидони, които след това пренасят в Гърция.

Според федерацията това явление води до големи загуби за хазната и гръцките бензиностанции в Северна Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
PlamenRai
преди 13 години
Доста интересна стъпка от страна на грацките бензиностанции. Същото ли трябваше да направят и българските, когато влезна в сила наредба 16 за пароулавяне. Гръцките бензиностанции нямат никакви отстояния от сгради и противопожарните изисквания са толкова занижени, че се направо смехотворни. Не ги ли е срам да протестират за това, та нали само до преди една година най-голямото количество контрабандно гориво идваше точно от Гърция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още