IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицейска акция в Пристанище-Бургас

Повод за проверката е изнесена статистика за престъпления и административни нарушения

14:19 | 04.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Полицейска акция в Пристанище-Бургас

Служители на полицията и прокуратурата извършват масирани проверки в Пристанище – Бургас, съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Повод за разследванията е изнесен доклад на Съвета по сигурността на пристанищата, в който се съдържат данни за кражби и престъпления, извършвани на територията на бургаското пристанище.

Акцията е разпоредена от административния ръководител - Апелативен прокурор на Бургас Емил Христов.

Това става проведено на 26 май извънредно съвещание на Съвета за сигурност на Пристанище Бургас и ангажираните институции в пристанището, на което е бил изнесен доклад на директора на Морска администрация Живко Петров.

От Апелативна прокуратура съобщиха, че по време на заседанието е била отчетена тревожна статистика за извършени престъпления и административни нарушения на територията на пристанището и акваторията.

Във връзка с това е разпоредена ревизия на всички спрени и прекратени дела за престъпления против собствеността на територията на порта.

Копие от разпореждането за проверката е изпратено на Върховната касационна прокуратура и на директора на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров, както и на началника на Гранична полиция Ваньо Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още