IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биковете с превес в САЩ въпреки натиска върху IT сектора

След волатилна търговия два от трите основни борсови индекса отбелязаха повишения

23:13 | 08.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Биковете с превес в САЩ въпреки натиска върху IT сектора

След като започнаха сесията във вторник с ръст и след това се понижиха, американските индекси започнаха да се възстановяват в края на търговията.

Възвръщането на оптимизма стана факт, въпреки че технологичният сектор остана под натиск, а инвеститорите бяха притеснени от изявлението на шефа на Федералния резерв Бен Бернанке, който заяви, че лихвите в страната ще бъдат повишени преди овладяването на безработицата. В същото време Бернанке не уточни кога точно ще бъде взето решението за вдигане на рекордно ниските към момента лихвени нива. 

Dow Jones Industrial Average приключи сесията с повишение от 1,26% до 9939 пункта, а широкият S&P 500 спечели 1,1% до 1062 пункта. Спад обаче отчете Nasdaq Composite - от 0,15% до 2170 пункта. 

Сред представителите на Dow Jones с печалба от близо 4% се отличиха акциите на компанията DuPont, която обяви, че е получила одобрение от американските регулаторни служби в земеделието за биотехнологично производство на соя. 

На страната на „мечките” застанаха компании като Intel (-0,13%) и Microsoft (-0,18%). Понижение отчетоха и книжата на Apple (-0,62%), която представи в понеделник новия iPhone 4 (видео).

Натискът върху технологичния сектор е причинен от „продължаване на изтеглянето от ‘рисковата търговия’ като последствие от слабото евро”, коментира пред MarketWatch Марк Падо, финансов анализатор към компанията за управление на активи Cantor Fitzgerald.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още