IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се покачи над 72 долара за барел

Енергийната суровина се възстанови от най-ниското си ценово ниво през последния месец

09:24 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се покачи над 72 долара за барел

Цената на американския лек суров петрол тръгна нагоре и гравитира около 72 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса, като се увеличава за първи път през последните десет дни.

Повод за това дадоха очакванията , че данните на Американския петролен институт, които ще бъдат публикувани днес, ще покажат, че запасите на САЩ от енергийната суровина са намалели. САЩ е най-големият потребител на петрол и петролни продукти в света, следван от Китай.

Средните прогнози на анализатори, интервюирани от Bloomberg, сочат за спад на петролните резерви на САЩ от 2,75 млн. до 363,1 млн. барела през изминалата седмица. Официалните данни на Американския петролен институт се очакват преди края на днешната борсова сесия в САЩ.

За повишението на цените помогна и успешния аукцион на държавни ценни книжа на Испания, който се проведе вчера, пише Bloomberg. Страната продаде 10-годишни държавни облигации за 6 млрд. евро, като подадените поръчки са били за 13 млрд. евро заради големия интерес от страна на инвеститорите.

Американският лек суров петрол с доставка през август завърши вчерашната сесия с понижение в цената от 16 цента до 71,98 долара за барел. По време на електронната търговия днес той поскъпва с 0,2% до 72,11 долара за барел. От началото на тази година цената му е паднала с 9,2 на сто.

Междувременно петролът сорт брент поскъпва също с 0,2% до 71,60 долара за барел в часовете на електронната търговия на Лондонската петролна борса днес. Цената на петролните фючърси се понижи с 2% до 71,45 долара за барел до края на вчерашната сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още