IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митко Събев обвини на свой ред Денис Ершов във фалшификация

По думите на председателя на СД на Петрол Холдинг АД свиканото в края на юни Общо събрание на холдинга не е било проведено

10:08 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Митко Събев обвини на свой ред Денис Ершов във фалшификация

Лъжа е, че на Общото събрание на Петрол Холдинг АД са били представени 100 процента от акциите, след като моето участие – 47,5% от капитала, не е било представено от мен, нито съм давал пълномощно на когото и да било. Това се казва в обръщение до медиите на Митко Събев, председател на Съвета на директорите (СД) на холдинга.

„Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в Съвета на директорите и в Устава на дружеството, фигуриращи във документа, предоставен на Търговския регистър“, се казва там.

„Този документ е груб фалшификат, изготвен от хора, които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено.

Свиканото на 28 юни 2010 Общо събрание не беше проведено. Това се доказва от оригинален документ, подписан от мен, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството ни на акционери в Петрол Холдинг АД.

Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и съответно цитиран от медиите. Аз никога не съм присъствал на провеждането на такова събрание, никога не съм гласувал за тези решения.

Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието“, се казва още в обръщението.

По-миналия петък в медиите имаше публикации, че в дружеството се е развихрил конфликт между Денис Ершов, член на Надзорния съвет (НС) и акционер в Петрол Холдинг АД, и Митко Събев, председател на СД на холдинга и шеф на НС на Петрол АД. Ершов обвини Събев в документна измама, като заяви, че той е присвоил 170 млн. лв. оборотни средства.

Последва изявление на изпълнителния директор на Петрол АД Светослав Йорданов, който увери, че компанията е стабилна. Петрол Холдинг АД притежава близо 60% от Петрол АД, а останалите са собственост на Нафтекс Петрол ЕООД.

От изявлението стана ясно, че на 27 май, с решение на Надзорния съвет на Петрол АД, е бил освободен Цветан Димитров, член на Управителния съвет (УС). Мотивът е „доказани нарушения на финансовата дисциплина“.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още