IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Долната камара на френския парламент одобри повишаването на пенсионната възраст

Правителството изключва категорично възможността да се откаже от повишаването на пенсионната възраст- ключов елемент от реформата предложена от френския президент

21:17 | 10.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Долната камара на френския парламент одобри повишаването на пенсионната възраст

Долната камара на френския парламент одобри днес повишаването на възрастта за пенсиониране от 60 на 62 години, считано от 2018 г., съобщава Франс прес.

Това е знакова мярка от проектозакона за реформиране на пенсионната система, срещу който се борят синдикатите и лявата опозиция.

Националното събрание ще гласува целия законопроект в сряда. Горната камара на френския парламент - Сенатът, ще започне да разглежда текста в края на септември.

Синдикатите, които са настроени много враждебно към пенсионната реформа, успяха да мобилизират над един милион души да излязат на протести по улиците във вторник. Те призоваха за нови стачки и демонстрации на 23 септември.

Правителството обаче изключва категорично възможността да се откаже от повишаването на пенсионната възраст - ключов елемент от реформата на френския президент Никола Саркози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още