IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отне лиценза на неактивното УД Съединение Асет Мениджмънт АД

Комисията временно забрани търгово предложение от ТИМ Клуб ООД към акционерите на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ

17:40 | 15.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН отне лиценза на неактивното УД Съединение Асет Мениджмънт АД

Комисията за финансов надзор (КФН) отнема издаденото на УД Съединение Асет Мениджмънт АД разрешение да организира и управлява ДФ Популярен Фонд Баланс, се казва прессъобщение на КФН след днешното й заседание.

Мотивите за отнемането са свързани с факта, че в рамките на една година от получаване на разрешението нетната стойност на активите по баланса на договорния фонд не е достигнала 500 хил. лв.

Регулаторът отнема също лиценза за извършване на дейност като управляващо дружество на Съединение Асет Мениджмънт АД, тъй като дружеството не е извършвало дейност повече от 6 месеца.

КФН издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от ТИМ Клуб ООД за закупуване на акции от останалите акционери на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ чрез ИП Централна Кооперативна банка АД.

Комисията издава одобрение на застрахователния брокер СИВОВ - ГРУП ЕООД да извършва дейност при условията на свобода на предоставянето на услуги на територията на Република Чехия, като КФН ще изпрати уведомление до компетентния орган в Чехия за намеренията на брокера да извършва дейност на нейна територия. 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още