IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи спад в цената на петрола за последните три дни*

Поскъпването на долара и загубите на борсовите индекси в САЩ и Европа понижиха цената на енергийната суровина от двумесечния й връх в понеделник

09:21 | 05.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Първи спад в цената на петрола за последните три дни*

Цената на петрола остава почти без изменение в днешната електронна търговия на световните стокови борси, след като приключи с леко понижение сесията в понеделник, повлияна от поскъпването на долара и отстъплението на водещите борсови индекси в САЩ и Европа.

Вчера петролът прекъсна тридневната си възходяща серия, след като несигурните изгледи пред щатската икономика накараха инвеститорите да приберат печалбите си от предишните няколко сесии в очакване на новия отчетен сезон в САЩ и данните за безработицата в страната през септември.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 11 цента, или с 0,1%, до 81,47 долара за барел на борсата в Ню Йорк вчера. Преди това цената му се повиши до 82,38 долара за барел, което е най-високото й ниво за последните близо два месеца

Енергийната суровина поскъпва с по-малко от 0,1% до 81,54 долара за барел по време на електронната търговия днес. За това допринесоха и новините около стачката в най-голямото петролно пристанище във Франция и затруднения достъп на петролни танкери в Хюстънския залив в САЩ, пише Ройтерс.

Ноемврийските фючърси на брента поевтиняват с 0,4% до 82,93 долара за барел днес, след като цената им се понижи с 47 цента, или 0,6%, до 83,28 долара за барел вчера.

Златото с незабавна доставка се търгува за 1 318 долара за тройунция, което е повишение от 0,3 на сто спрямо вчерашните нива. На 1 октомври златото се търгуваше за рекордните 1 320,70 долара за тройунция главно заради недоверието на инвеститорите към валутите и паричната политика на централните банки.

* Актуализирано към 9:20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още