IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo съкращава над 600 служители

Според анонимни източници, запознати с въпроса, съкращенията може да станат факт още днес

11:12 | 14.12.10 г.
Yahoo съкращава над 600 служители

Yahoo Inc планира да съкрати над 600 служители и това може да стане още днес, съобщи Ройтерс, като се позовава на двама източници, запознати с въпроса.

Това означава, че може да бъдат съкратени между 4 и 5% от всички служители на интернет портала, които към септември възлизат на общо 14 100 по данни от сайта на компанията.

Съкращенията идват две години след като Карол Барц пое управлението на компанията, докато Yahoo се опитва да увеличи приходите си на фона на засилена конкуренция от страна на Google Inc и Facebook.

От Yahoo са отказали коментар.

По-рано този месец технологичният блог AllThingsD съобщи, че Yahoo планира да съкрати 650 служители, а New York Times писа вчера, че съкращенията може да станат факт още днес.

Според източник, запознат с въпроса, информацията в New York Times е точна и съкращенията ще засегнат предимно продуктовата група на Yahoo. Според друг източник на Ройтерс компанията планира да съкрати между 600 и 700 служители от продуктовата група днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още