IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишения на Wall Street в очакване на първите тримесечни отчети

Финансовите пазари пренебрегнаха новините за поредния силен вторичен трус в Япония

18:19 | 11.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Повишения на Wall Street в очакване на първите тримесечни отчети

Борсовата седмица в САЩ започна с повишения на индексите в очакване на първите отчети от новия корпоративен сезон.

Споразумението за намаляване на бюджетните разходи на САЩ с 38 млрд. долара през тази фискална година, което бе постигнато в петък, също донесе облекчение на инвеститорите.

Час и половина след началото на сесията индексът на 30 от най-големите и често търгувани щатски акции Dow Jones IA се повишава с 0,4% до 12 426 пункта.

Акциите на една от компаниите в състава му – производителят на алуминий Alcoa, поскъпват с 0,9% до 18,08 долара в очакване на финансовите й резултати за първото тримесечие след края на днешната сесия.

Междувременно широкият индекс S&P 500 се покачва с 0,2% до 1 331 пункта. По-слабото представяне на акциите от технологичния сектор оставя Nasdaq Composite почти без изменение на ниво от 2 781,22 пункта.

Добре в сутрешната търговия се представят индустриалните компании и тези от финансовия сектор, пише CNNMoney.

При липсата на икономически данни от САЩ вниманието на инвеститорите остава насочено към цените на петрола, който поевтинява с 0,7% до 112,04 долара за барел в редовната сесия на петролната борса в Ню Йорк.

Финансовите пазари пренебрегнаха новините за поредния силен вторичен трус в Япония с магнитуд от 7,1, който удари страната в късния следобед местно време след приключването на борсовата сесия в Токио.

Днес стана ясно, че най-големият борсов оператор в света NYSE Euronext е отхвърлил офертата за придобиване от Nasdaq и IntercontinentalExchange (ICE), защото ще се придържа към първоначалния си план да се присъедини към немската Deutsche Boerse.

Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации се покачват до 3,59% от 3,57% в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още