IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСК Управление на активи: Тегленията от фондовете ни бяха очаквани от 5 месеца

Над 6 млн. лв. са изтеглени от голям институционален инвеститор, като тегленето не влияе на портфейла на фондовете защото е било очаквано от началото на 2011 г.

14:28 | 30.05.11 г. 1
ДСК Управление на активи: Тегленията от фондовете ни бяха очаквани от 5 месеца

"През миналата седмица от някои договорни фондове, управлявани от ДСК Управление на активи бяха изтеглени средства на голям институционален инвеститор. Тези транзакции бяха очаквани още от началото на тази година (от 5 месеца бел. ред.) и понастоящем не оказват влияние върху ликвидността на портфейлите. Изтеглянето на средствата не води до съществени изменения на инвестициите в акции на българския пазар или до нарушения на инвестиционните ограничения на портфейлите на фондовете", заявиха от УД ДСК Управление на активи в отговор на въпроси на Investor.bg.

Тази сутрин регулярно проучване на Investor.bg показа, че само от ДФ ДСК Баланс са изтеглени 4,5 млн. лв. или 23% от активите му. Други 1,8 млн. лв. са изтеглени от ДФ ДСК Растеж или общо 6,3 млн. лв. от тези два фонда.

Въпросите, които зададохме на УД ДСК Управление на активи бяха дали тегленията имат връзка с това, че унгарската банка ОТП трябва да връща пари на унгарското правителство до 31 май 2011 г., както и от един клиент ли е осъществено тегленето и как е осигурено финансирането (ликвидността).

В последните години активите на българските рискови и балансирани договорни фондове намаляват не само под влияние на спада в цените на акциите след 2007 г., но и поради тегления.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Аха аха толкова очаквани, че потопиха борсата с разпродажби :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още