IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P отново оряза рейтинга на Гърция с три степени

Рейтингът вече е ССС, което е най-лошата оценка на държавни облигации в света

20:08 | 13.06.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
S&P отново оряза рейтинга  на Гърция с три степени

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor’s обяви ново решение за понижение на рейтинга на правителствените облигации на Гърция, съобщава Ройтерс.

Актуалната оценка е ССС, след като преди това рейтингът бе В, или с цели три степени по-висока. Към отрицателните новини може да се добави и решението на S&P да сложи негативна оценка на перспективата пред дълговете на Гърция.

Дългосрочен рейтинг ССС няма нито една друга страна в света, показват данни на CNBC.

”Понижението отразява виждането ни, че има значително завишена вероятност Гърция да спре да обслужва задълженията си, което според критериите ни означава пълно или временно спиране на плащанията”, обясняват от рейтинговата агенция.

”Рисковете пред покриването на ангажиментите по кредитите, отпуснати от ЕС и МВФ се увеличават с оглед нарасналите нужди на Гърция от финансиране и продължаващите различия между политическите сили по отношение на изискванията, поставени пред страната”, допълват от S&P.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
no-credit
преди 12 години
Митев,какво стана - изпрати ли по едно копие от твоята книга с откритието за тая грешка на отговорните фактори в ЕС?? Ако не си, и те не разберат грешката си, да знаеш, че после твоя ще е вината за провала на Европа. Заради това, че за няколко лева не си поискал да спасиш Европа. А може би и света. Хайде не се стискай толкова - не знаеш какво печелиш, когато губиш. Току виж, после и Нобел за икономика ти дали. :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 6
Иван Митев
преди 12 години
Сегашната европейска спасителна програма за Р. Гърция реално подпомага кредитори.Действителността при сходни операции е не "спасяването" на Р. Гърция и/или други страни, а на конкретни инвеститори, например немски и френски банки.Преструктурирането на техни лоши вземания от държави се прави така, че след време е възможно задълженията да се платят от европейския данъкоплатец.Кардиналният проблем е, че ръководството на Европейския съюз (ЕС) не осъзнава катастрофалната роля на съществуваща държавна финансова Грешка на Джон Лоу, заради която е налична криза, при която френските и германските банки са точно толкова жертви, колкото и останалите участници в стопанския живот.Днес ръководителите на ЕК съдействат за спасение на едни жертви за сметка на други.За спасение стопанството на ЕС от криза е необходимо прекратяване на съществуваща държавна финансова Грешка на Джон Лоу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
lalka 75
преди 12 години
абе то комай вече не остана друго за рязане :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
"Рейтингът вече е ССС, което е най-лошата оценка на държавни облигации в света"- Не е вярно. Има и по-лоша - СССР!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още