IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследничката на F1 купува най-скъпия имот в САЩ

Сградата с разгърната площ от около 5500 кв м. се предлага от 2009 г. насам за 150 млн. долара

22:57 | 14.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Голямата дъщеря на&nbsp;&nbsp;Бърни Екълстоун - Петра, вероятно ще стане собственик на най-скъпия американски имот. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Голямата дъщеря на  Бърни Екълстоун - Петра, вероятно ще стане собственик на най-скъпия американски имот. Снимка: Ройтерс

Сагата около продажбата на едно от най-известните имения в Лос Анжелис и вероятно най-скъпия имот в САЩ върви към своя край. Според информация на Wall Street Journal сградата ще бъде закупена от Петра Екълстоун, едната от дъщерите на милиардера и създател на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Сградата с разгърната площ от около 5500 кв. м се предлага от 2009 г. насам за 150 млн. долара. Имотът в стил френски замък разполага с над 100 стаи, сред които 14 спални, стълба, вдъхновена от филма "Отнесени от вихъра", стая за свиване на букети и зала за боулинг, а  паркингът поема 100 коли.

Къщата е върху терен с площ от близо 22 декара в района Холмби Хилс и е построена от покойния телевизионен продуцент Аарън Спелинг.

Стойността на сделката не се посочва, но според Wall Street Journal имотът не е поевтинял в момент, когато в района цените са паднали с около 30% в последните години.

Петра Екълстоун възнамерявала да раздели времето си между Лондон и новия си дом след сватбата през август с предприемача Джеймс Стънт. Тя притежава и шестетажна къща в лондонския квартал Челси, която според пресата струва над 90 млн. долара.

Най-високата цена за имот в САЩ, станала известна на широката публика, е купен от руския милионер Юри Милнер за 100 млн. долара имот в Силициевата долина по-рано тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още