IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21 млн. долара за покана за Google+ в eBay

Въпреки "платените" покани редица форуми предлагат безплатни покани, което доведе до временно спиране на системата за покани в мрежата поради недостатъчен капацитет

18:19 | 11.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Интересът към поредния опит на Google да създаде сериозен конкурент на социалната мрежа Facebook накара предприемчиви потребители да се включат по нетрадиционен начин в процеса на разпространение на покани.

Новосъздадената социална мрежа Google+ е все още в затворена експериментална „бета“ фаза, като нови потребители могат да се регистрират единствено след получаването на покана от вече регистриран потребител.

Съществуващи членове на мрежата обаче решиха да се възползват от това ограничение, като предложиха покани за регистрация на продан в сайта за онлайн търгове eBay.

Към момента се продават множество покани, повечето с начална цена между няколко цента и долар. За незабавна покупка цената варира между един и няколко долара, но не липсват оферти и за няколко десетки долара.

Най-високата офертна цена е 47 долара. В началото на услугата тя достигаше дори няколкостотин долара.

Сред продуктите, свързани с мрежата, са и тениски с логото на мрежата, които вървят на цена от около 15 долара.

Сред куриозните търгове са обява за продажба на два домейна за сайтове за разпространение на безплатни покани за Google+.

Въпреки че е направена от потребител със 100% положителна обратна връзка, офертата не обещава изгодна сделка, тъй като цената е... 21 млн. долара.

„Ако не сте чули досега  - Google+ е едно от най-горещите неща, което завладя интернет през последните дни“, пише потребителят.

Значително „по-изгодна“ е цената на домейн за сайт, обясняващ какво представлява Google+, който може да се грабне за 500 хил. долара.

От голямото търсене на покани се възползваха и злонамерени предприемачи, които разпращат спам-съобщения, наподобяващи истинските съобщения на Google при изпращане на покана. Спам съобщенията обаче съдържат линкове, препращащи към фармацевтични сайтове за продажба на Viagra  и други медикаменти, пише Huffington Post.

Разбира се, в редица форуми (световни и български) покани се предлагат напълно безплатно.

Всъщност ценовият рекорд в eBay принадлежи на шеговит потребител, обявил цена за покана от 21 млн. долара. В описанието на търга обаче се уточнява, че купувачите имат избор или да платят тази цена, или да посетят линк, водещ към форум, в който поканите се предлагат безплатно.

В момента обаче системата за покани на мрежата е временно затворена поради голямото търсене. След провала на Buzz сега Google отново успя да предизвика начален интерес към новия си продукт, ограничавайки достъпа за нови членове. Компанията има опит в това отношение с Gmail, Google Wave и други продукти, които първоначално бяха на разположение само за малка група избрани потребители.

Дали този интерес обещава устойчив успех на целия продукта обаче, тепърва предстои да видим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
biserz
преди 12 години
Поредният медиен кьорфишек - Google решили да се направят реклама. Не, че имам нещо против, но съжалявам, че си губих времето да чета поредната безсмислица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още