IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища отново се похвали с поръчки на фирма, в която има дял под 1/3

Пътностроителна техника АД, като водещ партньор в сдружение, е сключило договор за 17,5 млн. лв., но от миналата година холдингът не е мажоритарен акционер в това дружество

11:35 | 19.08.11 г. 1
Холдинг Пътища отново се похвали с поръчки на фирма, в която има дял под 1/3

Холдинг Пътища АД продължава да се хвали с поръчки на фирма, в която делът му от миналата година е под една трета спрямо 100% преди това, а именно Пътностроителна техника АД, гр. София.

Холдингът държи едва 32,17% от капитала на дружеството, докато 54,30% са собственост на Синисто трейд лимитид, а други 13,57% са на Еврогруп инженеринг АД.

Вчера холдингът обяви, че сдружение с водещ партньор Пътностроителна техника АД е подписало договор за изграждане на 3,4 км подходен път към ГКПП Капитан Андреево, част от Автомагистрала Марица. Информацията за договора е публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Стойността на договора е 17,501 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение – 16 месеца. Проектът се финансира по линия на Световната банка, като възложител е Министерство на финансите.

Изпълнител е българо-австрийското СДРУЖЕНИЕ „ПОРР-ПСТ” с водещ партньор: Пътностроителна техника АД, гр. София и партньор: Порр Бау ГмбХ – Австрия.

Това не е първият случай, в който Холдинг Пътища се хвали с успехите на дружество, в което не е мажоритарен акционер.

През 2010 г. Холдинг Пътища АД държеше 100% от Пътностроителна техника АД, но изненадващо намали дела си до 32,17%, неучаствайки в увеличение на капитала му, като това направи и в други две свои дружества, а именно Видапъстрой АД и Пътинженеринг - М АД.

Тогава КФН разследва намалението на дяловете и дори наложи 3 акта на вече бившия изпълнителен директор на холдинга Орлин Хаджиянков.

Холдинг Пътища обаче не спира да се хвали с успехите на Пътностроителна техника АД - през юни тази година бе оповестено, че дружеството е сключило договор за 2,4 млн. лв. с Община Троян, и че има участие в други договори за над 3,5 млн. лв.

Пътностроителна техника АД е част от консорциумите строители на Лот 2 от АМ Марица и Лот 4 от АМ Тракия.

Любопитно е, че другите строители на Лот 4 от АМ Тракия са именно дружествата с намалено участие на Холдинг Пътища АД, а именно Видапъстрой АД и Пътинженеринг - М АД.

Пътинженеринг - М дори сключи договор за изграждане на пречиствателна станция Мангалия в Румъния за 3,3 млн. лв., като на 8 юли 2011 г. Холдинг Пътища се похвали и с тази сделка.

За последните 12 месеца акциите на холдинга поевтиняват с 67% до 0,50 лв. за акция и 15,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pioner
преди 12 години
въпросът е каква ще излезе консолидираната печалба на дружеството, а не с какво се хвали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още