IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища: Наложени са 3 акта от КФН за увеличенията в дъщерни дружества

На 25 януари КФН съобщи, че е връчила 14 акта на Мостстрой и Холдинг Пътища

15:52 | 03.02.11 г. 3
Холдинг Пътища: Наложени са 3 акта от КФН за увеличенията в дъщерни дружества

На Орлин Георгиев Хаджиянков, тогава изпълнителен директор на Холдинг Пътища АД, от Комисията за финансов надзор са съставени три акта във връзка с извършеното увеличение на капитала на Пътинженеринг-М АД, Видапътстрой АД и Пътностроителна техника АД, съобщава Холдинг Пътища чрез Бюлетин Investor.bg.

В края на 2010 г. Орлин Хаджиянков бе сменен като изпълнителен директор на Холдинг Пътища, а впоследствие продаде и дела си в дружеството на извънрегулиран пазар.

Останалите актове, съгласно публикуваното съобщение на КФН и констатираните несъответствия на одитирания годишен финансов отчет за 2009 г. не касаят Холдинг Пътища АД, уточняват от дружеството.

На 25 януари КФН съобщи, че е връчила 14 акта на Мостстрой и Холдинг Пътища.

Проверка на Комисията за финансов надзор от 2010 г. във връзка с намаления дял на Холдинг Пътища АД (чрез дъщерното му Пътища и магистрали АД) в капитала на три дружества констатира, че от холдинга не са разкрили навреме тази информация.

Това е трябвало да направи Орлин Хаджиянков, член на СД на Холдинг Пътища и единствен представляващ холдинга на Общото събрание на Пътища и магистрали, проведено на 3 август, каквито са изискванията на чл. 12, ал. 3 от ЗПЗФИ, който предвижда глоба от 200 до 1 000 лв. при неспазване.

Едва на 16 септември Холдинг Пътища оповести, че делът на Пътища и магистрали (над 99% собственост на холдинга) в три дружества е намалял след увеличение на капитала им, както следва:
- в Пътностроителна техника АД: от 100% на 32,17%;
- във Видапътстрой АД: от 100% на 32,26%;
- в Пътинженеринг-М АД: от 100% на 32,16%.

КФН обаче не установи наличието на търговия въз основа на тази вътрешна информация в периода 01.07.2010-16.09.2010.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
cokrat1
преди 13 години
Кофтито е, че глобите са малки. Друга "бира е, че КФН само отчита дейност от време на време. Явно там няма капацитет за да бъде истински надзорен орган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Мажоритаря
преди 13 години
И защо да гоправят... Глобите са затова, че е укрита информация, а не че сделките са нелегални... На кратко, който е прецекан е прецакан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Борис
преди 13 години
И какво, да не ги анулират сега тия увеличения и ХДПАТ пак да си стане мажоритар там?Ако стане такова нещо егати ралито ще има с тая акция!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още