IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция планира да облекчи ограниченията при покупка на имоти от чужденци

Подготвено е законодателство, което ще премахне принципа на реципрочност от регулациите за продажбите на недвижими имоти

13:22 | 27.09.11 г.
Турция планира да облекчи ограниченията при покупка на имоти от чужденци

Турция планира да облекчи ограниченията при покупката на недвижими имоти от чужденци, съобщи местният вестник Sabah, цитиран от Bloomberg. Според изданието, което се позовава на изявление на министъра на околната среда и градското планиране Ердоган Байрактар, мярката може да увеличи преките чуждестранни инвестиции и да помогне за финансирането на дефицита по текущата сметка.

Вече е изготвено законодателство, което ще премахне принципа на реципрочност от регулациите за продажбите на недвижими имоти. Това означава, че чуждестранните граждани ще могат да купуват имоти в Турция, дори и техните родни страни да не предоставят подобни права на турците, според Байрактар.

Мярката ще позволи покупки от страна на граждани на Русия и богатите на петрол държави в Персийския залив и Централна Азия, посочва Sabah.

Водещите турски строителни компании посрещнаха радушно плана. Исък Гокая, директор на асоциацията на компаниите за инвестиции в имоти Gyoder, заяви, че той ще повиши преките инвестиции в имоти до около 5 млрд. долара годишно, или над 2,5-те млрд. долара за миналата година и средната стойност от 3 млрд. долара за периода между 2005 и 2008 г., съобщи изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още