IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени в Кодекса на труда вадят БТПП от тристранния диалог

От Българската търговско-промишлена палата ще сигнализират европейските институции за недемократичен подход към бизнеса

18:13 | 15.12.11 г.
Промени в Кодекса на труда вадят БТПП от тристранния диалог

Гласуваните на второ четене промени в Кодекса на труда, с които се въвеждат критерии за национално представителните работодателски организации, са насочени срещу Българската търговско-промишлена палата, съобщиха в официална позиция от работодателската организация.

Според новите критерии национално представени са организациите, чиято дейност е регламентирана със закон, което от палатата определят като недемократичен подход спрямо бизнес организациите.

Жалко е, че малките и средните фирми, които са основните членове на БТПП, ще бъдат без представителство в Националния съвет за тристранно сътрудничество, коментира председателят на палатата Цветан Симеонов.

Според Симеонов много скоро тези текстове ще бъдат премахнати от българското законодателство защото са в пълно противоречие с международната практика и с вижданията на международните организации, които действат в сферата на защитата на работодателските отношения.

От палатата обявиха, че ще сигнализират европейските си партньори и ще предприемат всички необходими мерки да защитят интересите на своите членове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още