IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak е заплашен с изхвърляне от Нюйоркската борса

Страдащият фотопионер може да бъде принуден да напусне Wall Street, ако не вземе мерки за повишаване цената на акциите си

10:11 | 04.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Огромна реклама на бранда в центъра на Ню Йорк.<em> Снимка: Kodak&nbsp;&nbsp;</em></p>

Огромна реклама на бранда в центъра на Ню Йорк. Снимка: Kodak  

Вследствие на финансовите проблеми на американския концерн Kodak, акциите му се сринаха под 1 долар, а сега компанията е заплашена от изхвърляне от борсата, след като борсовият оператор NYSE търпи подобни т. нар. „Penny Stocks“ само за ограничено време, съобщава DPA.

Днес Kodak заяви, че е предупредена от NYSE за възможно изхвърляне от индексите. Фотоконцернът има шест месеца на разположение, за да възстанови цената на акциите, иначе ще трябва да потърси алтернативни борси, където да се листне.

Това обаче може да отблъсне нови инвеститори, след като мнозина вече разпродадоха участията си в компанията. За последно акциите на Kodak се търгуваха за повече от 1 долар броя на 7-и декември. Във вторник акциите приключиха сесията на цена от 0,655 долара.

Eastman Kodak Company, както е цялото име на компанията, навремето беше един от най-значимите фотоконцерни в света и пълнеше касата си предимно от продажбите на фотоленти. С навлизането на дигиталните апарати обаче пазарът на ленти се срина и Kodak се изправи срещу нови конкуренти от бранша „развлекателна индустрия“.

През последните няколко месеца пък в компанията дори плъзнаха слухове за обявяване в несъстоятелност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Натрий
преди 12 години
Да ги поканим на БФБ! Тук ще се радват на небивал успех, ако цената падне още малко:),
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още