IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще купува още нови автобуси

Столичният общински съвет прие обновяването на транспортните средства в София и предложението за закупуване на нови единични дизелови автобуси

18:29 | 24.07.14 г.
София ще купува още нови автобуси

Столицата ще бъде снабдена с нови автобуси. Това стана ясно днес на заседанието на Столичен общински съвет.

СОС прие предложението на общинския съветник от ГЕРБ Любомир Христов относно провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка от „Столичен автотранспорт“ ЕАД с предмет „Закупуване на нови единични дизелови автобуси“.

Днес общинските съветници приеха и предложението относно проекта за обновяване на транспортните средства в София, внесено от зам.-кметът на София с ресор „Финанси“ Дончо Барбалов.

Припомняме, че Министерството на околната среда и водите обяви в началото на годината, че няма да съфинансира планираната втора партида от автобуси за градския транспорт на София, заради наддоговарянето по оперативната програма "Околна среда". Става въпрос за закупуването на нови 170 автобуса за градския автопарк на столицата.

Сумата, нужна за финансирането на тези автобуси, е над 100 млн. лв.

Първата партида беше от 126 газови съчленени автобуса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още