IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният самолет на Михаел Шумахер се продава

Съпругата му Корина се надява да получи 20 млн. евро за Falcon 2000EX

16:06 | 25.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Михаел и съпругата му Корина. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Михаел и съпругата му Корина. Снимка: архив Ройтерс

Съпругата на Михаел Шумахер – Корина, обяви за продан частния самолет на легендарния пилот на “Формула 1”, съобщи тя пред германския таблоид Bild. Корина се надява да получи 20 млн. евро за машината Falcon 2000 EX.

Нов самолет от този тип струва около 25 млн. евро. Машината на Шумахер обаче има висока колекционерска стойност. На опашката на самолета са изписани инициалите му MS и то с неговия почерк. Наред с това не всеки може да притежава фалкон, с който Шумахер е прелитал до пистите, на които е спечелил седем световни титли.

Самолетът е 8-местен и развива скорост от 950 километра в час.

Причината за продажбата е ясна - Шумахер е пилотирал любимия си фалкон между 300 и 400 часа на година, твърди Корина. Дори и когато временно прекрати кариерата си (между 2007 – 2009 г.), той е продължавал да лети със семейството си – Корина, сина си Мик и дъщеря си Джина Мария. Те вече са съответно на 15 и 17 години. Но дори и Шумахер да се върне към нормален живот, пилотският му лиценз едва ли ще бъде подновен.

Днес е 207-ият ден от тежката травма, която претърпя Шумахер. Припомняме, че на 29 декември 2013 г. той падна лошо при каране на ски във Френските Алпи и изпадна в кома. След близо 6-месечно лечение в университетската болница в Гренобъл настъпиха продължителни периоди на излизане от комата и в средата на юни пациентът е преместен за рехабилитация в Лозана, където се намира и в момента. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още