IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП започна денонощен фискален контрол на рискови стоки на ГКПП Дуранкулак

Данъчните извършват физически контрол на превозваните стоки, за да се установи тяхното реално количество

18:35 | 01.09.14 г.
НАП започна денонощен фискален контрол на рискови стоки на ГКПП Дуранкулак

На ГКПП Дуранкулак започна 24-часов контрол на рискови стоки, съобщиха от Националната агенция за приходите в Добрич. Фискалният пункт е открит днес, предава БТА.

Данъчните инспектори извършват физически контрол на превозваните стоки, за да се установи тяхното реално количество, и проверяват придружаващите документи. На водачите на транспортните средства, влизащи в страната, се предоставят брошури на шест езика, за да знаят, че може да бъде проверена превозваната от тях стока от служители на НАП, поясни Красимир Павлов, експерт от агенцията.

Целият процес на проверките се записва с камери, с които са оборудвани автомобилите на данъчните, за да бъдат избегнати всякакви съмнения за коректност на контрола. Проверките могат да бъдат наблюдавани и в реално време от ръководителите на звената за фискален контрол в НАП, допълват от офиса на агенцията в Добрич.

Под денонощно наблюдение са поставени рискови стоки като захар, брашно, олио, месо и риба.

От 1 септември приходните инспектори запечатват със специални пломби всички транспортни средства, превозващи плодове и зеленчуци от и за Европейския съюз. Движението на стоката се проследява до обявените за разтоварване складове и тържища в страната, където пломбите се премахват от други служители на агенцията.

Със засиления фискален контрол се цели да се предотвратят случаите, в които празни камиони напускат територията на страната, а впоследствие се декларира, че с тях е изнесена различна селскостопанска или промишлена продукция, посочват от данъчната служба в Добрич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още