IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложение улеснява дамите, търсещи таксита с жени шофьори

SheTaxis е достъпно за потребителите в Ню Йорк

12:01 | 18.01.15 г.
Приложение улеснява дамите, търсещи таксита с жени шофьори

Дамите вече могат да се возят при жени таксиметрови шофьори, благодарение на ново мобилно приложение, пише CNBC.

SheTaxis е наскоро създаден старт-ъп, който свързва жените шофьори и тези, които се нуждаят от такси, в района на Ню Йорк. Това се случва посредством приложение за iPhone. Заради правилата в Ню Йорк, компанията се нарича SheRides, тъй като в града има специални условия кога думата „такси“ може да се използва в името на компания.

Един от клиентите – Бианка Лакао, твърди, че има много ползи от това потребителят да има възможността сам да избере шофьор от какъв пол предпочита.

„Да бъдеш при жена шофьор ти дава свобода. Знаеш, че ако трябва да се преоблечеш от бизнес облекло във вечерно, това е лесно“.

Основателят и президент на компанията Стела Матео заимства идеята от подобна услуга, предлагана на места като Индия и Южна Африка, както и в няколко града в Близкия изток.

Освен това Матео е наясно с липсата на жени шофьори в тази сфера. Матео и нейният съпруг Фернандо създават Държавната федерация на таксиметровите шофьори в Ню Йорк – една от най-големите организации, които подкрепят нуждите на шофьорите.

В Ню Йорк има 50 хил. шофьори на такси, но само около 5% от тях са жени.

Според Матео работата е идеална за жени, които искат сами да отговарят за графика си, така че да работят и да се грижат за семейството си.

Една от жените, работещи в компанията – Нанси, която не разкрива фамилията си, е самотна майка, която отглежда трите си дъщери. Тя е доволна от възможността сама да си бъде шеф и твърди, че работата е доходоносна.

По думите на Нанси някои шофьори изкарват по 2000 долара през по-натоварените седмици. Тя работи по осем часа на ден, шест дни в седмицата. Има възможност да плаща сметките си и се надява да се пенсионира до 10 години.

Подобно на Uber, Lyft и други приложения, клиентите на SheTaxis могат да поръчат такси през приложението и да платят с кредитна карта. Компанията прибира малка такса от сумата, която плаща потребителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още