IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравко Здравков е новият главен архитект на София

Той печели с концепцията си "София - зелен град"

19:50 | 18.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Здравко Здравков е новият главен архитект на София

Новият главен архитект на София е Здравко Здравков. Той печели с концепцията си "София - зелен град", съобщи БНР, позовавайки се на свой източник. Роден е през 1972 година и е бил главен архитект на Червен бряг и от 10 години живее в София.

15 кандидати се явиха на конкурса за главен архитект на столицата след оставката на Петър Диков. Освен Здравко Здравков до последния етап стигна и Влади Калинов, който е ръководител на Дирекция "Общински строителен контрол" в София.

По правилата на конкурса следва 10-дневен срок, в който на всеки от кандидатите се изпраща извлечение от протокола, отразяващ резултатите от проведената процедура.

След това допуснатите кандидати, които не са класирани, могат да възразят пред кмета в седемдневен срок от получаването на протокола на комисията.

"Възражението следва да съдържа и мотивите за несъгласието на кандидата с преценката на комисията", пише в правилата на конкурса. След това, в случай че кметът прецени, че възраженията са основателни, прекратява конкурсната процедура и насрочва нов конкурс.

Още новини за София можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още