IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът ECDC и Сиенит ще строят търговски парк в Бургас за 60 млн. евро

Вчера двете дружества са подписали предварителен договор за покупката на терен в южната част на града

14:40 | 23.08.07 г.
Фондът ECDC и Сиенит ще строят търговски парк в Бургас за 60 млн. евро

Британският фонд European Convergence Development Company Limited (ECDC) съобщи, че е подписал предварителен договор за покупката на земя в Бургас съвместно с българското дружество Сиенит Холдинг АД. Върху терена ще бъде изграден мол с прилежащи супермаркети и търговски площи от типа аутлет. Проектът засега се нарича Bourgas Retail Park, съобщават от ECDC.

Договорът е бил подписан вчера, 22 август.

Участието на фонда ще се изразява в осигуряване на 70% от капитала, необходим за проекта, под формата на заем в размер на 8,925 млн. евро, който той ще предостави като акционер на дружество със специална цел, създадено за придобиването на земята и изпълнението на проекта.

Bourgas Retail Park ще има 60 хил. кв. м брутна отдаваема площ. Общите разходи за изграждането на проекта (включително закупуването на земята) са около 60 млн. евро. Строителството се планира да продължи 30 месеца.

Теренът се намира в южния край на Бургас, като има лице от 250 м на главния път към южните курорти.

Сиенит е партньор на ECDC и при изграждането на мола Галерия Пловдив с обща площ 100 хил. кв. м.

През юни ECDC подписа договор с българската компания Мегахим АД за учредяването на дружество с цел изграждане на мол в Русе.

Bourgas Retail Park е петият проект, който фондът реализира съвместно с други партньори, с което общата стойност на капитала, разпределен за инвестиции, възлиза на около 36 млн. евро.

European Convergence Development Company е регистриран на остров Ман с цел инвестиции в имоти в Югоизточна Европа. След наскоро проведено IPO капиталът на фонда достигна 96 млн. евро. ECDC се управлява от Charlemagne Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още