IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направиха първа копка на Grand Mall Varna

Над една трета от търговските площи вече е отдадена под наем

17:03 | 19.12.07 г.
Направиха първа копка на Grand Mall Varna
Във Варна днес беше направена първа копка на търговския и развлекателен комплекс Grand Mall, съобщиха от инвеститора Orchid Developments Group. Фондът получи разрешително за строеж на обекта в началото на месеца.

Инвестицията в проекта надхвърля 100 млн. евро, като разгънатата застроена площ на мола е около 200 хил. кв. м, което го превръща в най-големия комплекс от смесен тип в града, по информация на инвеститора. Проектът предвижда и три офис кули с височина от над 75 м. Комплексът ще има над 220 магазина и паркинг на няколко нива с 1700 паркоместа.

Над една трета от търговските площи, които са общо 50 хил. кв. м, вече е отдадена под наем, съобщават още от Orchid.

През октомври Grand Mall Varna подписа дългосрочен договор с веригата за бързооборотни стоки Carrefour. Хипермаркетът е най-големият наемател в мола и ще бъде разположен на подземно ниво на площ от близо 10 хил. кв. м.

Друг ключов наемател на Grand Mall е кино Арена. Кинокомплексът ще включва 8 салона с общо над 1200 места върху приблизителна площ от 2600 кв. м.

Сред ключовите наематели са още Техномаркет, Orange и други.
Проектът е разработен от архитекти от M-Y-S (Moore-Yasky-Sivan Architects) в сътрудничество със студио LAGIS Ltd. – Варна.

Ексклузивен брокер по отдаване под наем на търговските и офис площи е Colliers International, а управлението на търговския център след откриването му ще се осъществява от екип на Colliers International Property Management.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още