IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс и Мадона искат да купят гръцкия остров на Онасис

Единствената наследница на гръцкия милиардер Атина Онасис готви продажбата на остров Скорпиос за 120 млн. евро

10:29 | 11.08.09 г.
Бил Гейтс и Мадона искат да купят гръцкия остров на Онасис

Американският милиардер Бил Гейтс е основният кандидат за покупката на частния гръцки остров Скорпиос, собственост на единствената наследница на Аристотел Онасис Атина Ръсел Онасис-Миранда, съобщи DPA. 

Според гръцки медии съоснователят на Microsoft води преговори с Атина Онасис за продажбата на зеления остров в Йонийско море за 120 млн. евро.

Освен Гейтс, интерес към покупката на острова е изразила и певицата Мадона, предава още агенцията.

Гръцкият корабен магнат Аристотел Онасис избира острова за сватбата си с вдовицата на американския президент Джон Кенеди Жаклин Кенеди през 1968 г. След смъртта на Онасис островът става собственост на дъщеря му Кристина, а след това на нейната дъщеря Атина. Онасис, синът му Александър и дъщеря му Кристина са погребани на острова.

Атина Онасис е единствената наследница на Онасис и богатството й се оценява на най-малко 2,5 млрд. евро, като то е под формата на имоти, акции, произведения на изкуството, компании и частни самолети.

Атина Онасис рядко посещава острова, като се твърди, че тя проявява интерес към продажбата му от известно време след разрив с гръцкото правителство заради отказа му да даде гражданство на съпруга й Алваро де Миранда, който е роден в Бразилия, за да участва в конно състезание за Олимпиадата в Атина през 2004 г.

На практика на острова няма жители, а посещенията са забранени.

На острова се намира Розовата къща, известна още като вилата на Джаки, тенис кортове и пищни градини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още