IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът Engel в ликвидна криза

Компанията, която има няколко проекта у нас, се нуждае от 400 хил. евро, за да покрие краткосрочни капиталови нужди

10:25 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът Engel в ликвидна криза

Инвестиционният фонд за имоти Engel East Europe, който развива няколко жилищни проекта в София, се намира в ликвидна криза и смята да се обърне към своята компания майка за допълнителен капитал. От фонда съобщават, че компанията се нуждае незабавно от около 400 хил. евро, за да покрие краткосрочните си капиталови нужди.

Engel „продължава да се концентрира върху контрол на разходите и генериране на кеш“, съобщават от фонда. „Въпреки това компанията не бе в състояние на завърши продажбата на своя проект Панорама, продажбите на жилищни единици в завършените й проекти остават слаби.“

Още от 2007 г. компанията се опитва да продаде проекта „Панорама“ в кв. Витоша в столицата. По-рано тази година тя съобщи, че е в напреднали преговори за сделка по проекта, която след това обаче бе отменена. В свой финансов отчет, публикуван през август, от компанията казаха, че сделката е била отложена за пореден път.

Маркетингът на проект „Панорама“ претърпя няколко трансформации в зависимост от стратегията на компанията да го продава съответно на крайни потребители на свободния пазар или „на едро“ на институционален инвеститор. Той се маркетираше и под името Boutique Apartments.

Компанията развива проекти с общо близо 700 апартамента в София. Тя изгражда и Vitosha Palace в кв. „Павлово“ на бул. „Цар Борис III“, както и „Слънчев дом“ в кв. “Овча купел“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още