IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чобанов: Няма да се наложи актуализация на бюджета за тази година

Забавянето на износа в началото на годината няма да повлияе на прогнозата на кабинета за икономиката, заяви министърът

15:48 | 16.04.14 г. 1
Чобанов: Няма да се наложи актуализация на бюджета за тази година

Финансовият министър Петър Чобанов продължава да смята, че няма да се наложи актуализация на бюджета за тази година.

Той коментира, че в първите два месеца на тази година има сигнали за известно забавяне на износа към трети страни, както има и забавяне на вноса. „Според нашия прочит те са еднократни явления и към момента не влияят на цялостната ни прогноза за годината“, заяви министърът.

Чобанов беше категоричен, че няма срив на чуждестранните инвестиции, а подобряването на бизнес средата щяло да им се отрази положително.

Финансовият министър декларира, че кабинетът продължава стратегията, предприета през миналата година, която, по думите му, вече дава своите резултати – фискалната дисциплина да е съчетана с ускоряване на икономическия растеж, „тоест едновременно да спазваме правилата, но и фискалната политика да води до по-висок растеж“.

Министърът отрече медийни публикации, че при посещението си във Вашингтон преди дни е договарял условия и графици за емитирането на нов дълг на външните капиталови пазари.

„Може би сме свикнали емисиите да се уговарят на подобни места и столицата на САЩ – голям финансов център и пазар, изглежда подходяща за целта, но не съм договарял условия по емисията външен дълг, нито график“, опроверга той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Кефат м е БСП как нагло лъжат народа :) И той вярва ли вярва ... е щом вярва значи си заслужава управниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още