IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мега Мол София” в Люлин отваря врати с 80% заети площи

Австрийската Real4You е вложила в търговския център над 50 млн. евро

15:10 | 11.09.14 г. 7
„Мега Мол София” в Люлин отваря врати с 80% заети площи

С 80% запълнени площи отваря врати „Мега Мол София” в столичния жилищен квартал „Люлин”. Това съобщиха на пресконференция днес от ЕЦЕ България, която отговаря за управлението и отдаването на площите под наем.

За още 15% от площите са изпратени договори за наем, като очакванията са до края на годината запълнените площи да достигнат 100%, заявиха от компанията.

Официалното откриване на новия търговски център е утре, като е планирана тридневна програма за събитието.

„Мега Мол София” предлага над 100 магазина и заведения с обща разгъната застроена площ от 24 хил. кв. м. Сред основните наематели са H&M, Deichmann, Reserved, Cropp, House и Mohito, Sport Vision, Hippoland. За първи път в търговски център у нас ще бъдат включени концепциите на хипермаркет Billa и специализирания магазин за електроника Techmart. В мола има и детски кът Capella Play.

Търговският център е разположен на кръстовището на два основни булеварда – „Царица Йоанна” и „Д-р Петър Дертлиев”, веднага след тунела за ж.к. „Люлин”.

Едно от предимствата на мола е топлата връзка с метрото, обясни Барбара Харер, мениджър на проекта от австрийския инвеститор Real4You – връзката е с метростанция „Западен парк” с директен вход на ниво -1 от общо 4 търговски нива.

Центърът има и паркинг с над 600 места.

Общата инвестиция в „Мега Мол София” е над 50 млн. евро, каза Клаус Ридерер, управляващ директор и акционер в Real4You. По думите му компанията има още планове за България, но този проект е най-големият.

Търговският център е с фокус върху магазините. „Идеята е да се пазарува. Развлекателните площи са свързани по-скоро с удобството на посетителите – детски център, заведения за хранене и различни услуги”, обясниха от ЕЦЕ.

Първоначалната идея в мола да има и кино е била изоставена поради близостта на друг кино център (вероятно става въпрос за кино „Арена” в „Западен парк”).

Строителството на търговския център започна в края на 2008 г., като първоначалните планове предвиждаха да бъде открит през 2010 г.

Real4You е с централа в град Ансфелден до Линц и е основана през 1995 г. Компанията е специализирана в областта на проектирането и изграждането на недвижими имоти, предимно в Централна и Източна Европа.

Очаквайте интервю с Клаус Ридерер за Investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 12 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
и в съседната тема-баумакс напускал България...ми...как да коментирам:) Тоя мол ще е успешен, щото Люлин е между 200 и 400 хиляди, та ще има кой да ходи, а самият мол е малък, та ще го пълнят лесно, но и това ще е до време, щото строят още един до изхода на Люлин. По-добре фабриките да бумтят, ама кой ме пита мен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 3
serafima
преди 9 години
Отдавна не е комплимент появата на мол в София. И без това сме на първо място на човек от населението по "молна" площ и най-нисък стандарт на живот сред другите дръжави от ЕС. Това значи, че инвестициите се влагат в чуждестранни шарени стоки да издоят от глупавите българи и малкото, което имат. Такъв имидж е за развиващите се страни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 9 години
ти се самодоказа като тъпо парче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
Rumen_
преди 9 години
Моите наблюдения са, че хората ходят по моловете предимно заради забавленията и по-малко заради пазаруването.Та тия щом нямат кино вътре, човекопотока ще е малък и бързо ще увяхнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
Internet
преди 9 години
ех, селски, селскии ти в София живеешсмях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Internet
преди 9 години
ех, селски, селскии ти в София живеешсмях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 27
Лъско
преди 9 години
Честит нов мол на нас столичани. Да гледа провинцията и да се учи, някой ден и там да си направят молове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още