IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P повиши перспективата по рейтинга на 13 ключови руски компании

Действията на агенцията са свързани с по-добрите очаквания за развитието на руската икономика като цяло

10:56 | 22.03.17 г. 2
<p>
	Седалището на &quot;Газпром&quot; в Москва. Снимка: <em>&quot;Газпром&quot;</em></p>

Седалището на "Газпром" в Москва. Снимка: "Газпром"

Кредитната агенция S&P Global Ratings повиши перспективата по рейтинга на 13 ключови компании от Русия, става ясно от съобщение на сайта на агенцията.

Сред тях са "Газпром" и нейни дъщерни компании, "Лукойл", "Роснефт", "Атоменергопром", както и държавната жп компания РЖД.

Перспективата по рейтингите на всички тези компании от стабилна вече е положителна. Така рейтингът на "Газпром" по задълженията в местна валута например вече е ВВВ-, а по чуждестранна - ВВ+, като перспективата и по двата е положителна.

Причината за промяната е преразгледаната оценка за рейтинга на Русия, направена от агенцията в края на миналата седмица. От S&P посочват, че перспективите за ръста на руската икономика се подобряват и след две години на рецесия страната ще се завърне към растежа.

Икономическият ръст е обвързан с очакваното повишение на цените на петрола, което от своя страна е резултат от действията на петролния картел ОПЕК за ограничаване на добива, в което участва и самата Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
тези Американски измислени агенции що не са питали първо Стоен и Кухао тъппаците за тая си своя постъпка ?!? ..... :)) Щото на наще НПОта толко им е пилешкия мозък .... Стандартно&Бедните и те комунисти ше излезнат нема лабаво ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
zap
преди 7 години
рЪстежа ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още