IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпите джапанки в света струват 18 000 долара

Те са нарисувани на ръка от известния съвременен художник от Лос Анджелис Дейвид Палмър

10:50 | 26.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chipkos</em></p>

Снимка: Chipkos

Джапанките като цяло не са много скъпи и са идеалните обувки за лятото. Те се раждат в Япония и навлизат на Запад през 1950-те години. Някои от тях обаче са направени от необичайни материали, което ги прави много скъпи. Изданието Born Rich предлага класация на най-скъпите джапанки в света:

Chipkos - за хората, които си падат по марковите неща, компанията Chipkos предлага джапанки за 18 000 долара. Те са нарисувани на ръка от известния съвременен художник от Лос Анджелис Дейвид Палмър. С приходите от всеки чифт продадени джапанки ще бъдат защитени близо 10  кв. м дъждовни гори, редки видове и природни ресурси в Коста Рика.

Обувките са украсени с ръчно направени 6-грамови емблеми на Chipkos от 18-каратово злато, като се продават в кутия от махагон и стъкло. Предлагат се в два мъжки размера (42-и и 43-и номер) и са вдъхновени от оригиналния индиански стил Колапури.

Вижте в галерията още три скъпи предложения за джапанки!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още