IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple откри цветовете

Концернът представи по-евтин пластмасов смартфон в пет цвята и нов флагман - iPhone 5S в черно, бяло и златисто

21:32 | 10.09.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Петте цвята на по-евтиния смартфон.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Петте цвята на по-евтиния смартфон. Снимка: Ройтерс

С новите си модели  iPhone американският технологичен концерн Apple иска да убие с един куршум два заека. От една страна с една по-евтина версия калифорнийците искат да навлязат на нови пазари, а от друга страна иска да цементира лидерското си място за премиум смартфони.  

За първи път компанията представи два модела смартфони наведнъж и също за първи път основният вариант на iPhone ще се появи и в трети цвят - златен, освен останалите два основни засега цвята - сребристо и черно.

Но да започнем от самото начало. Представянето започна точно в 10 часа калифорнийско време във фирменото седалище в Купертино. Досега за тези събития представителите на медиите от Европа бяха канени в Лондон, където се излъчваше събитието. Сега обаче подобно излъчване имаше само за избрани журналисти и в магазина на американския концерн в Берлин на Курфюрстендам, както и в Токио и Пекин.

„Днес ще ви покажем доста интересни неща – но в началото нека говорим за бизнес“, каза с появяването си на сцената главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Търсенето на iTunes концерти е огромно - 20 млн. потребители са си купили билети. На тези концерти досега са се изявявали творци като Елтън Джон, Лейди Гага, Джъстин Тимбърлейк или Кейти Пери. 

През идния месец Apple ще продаде своя 700 милионен уред с iOS, заяви още Кук. Наскоро Google заяви, че е достигнала границата от 1 млрд. активирани устройства с Android.

Кук не пропусна обичайното заяждане с Android – потребителите на Apple били известни с това, че бързо получават актуализациите си, така че съвсем скоро iOS 7 ще бъде най-използваната версия на мобилна операционна система.

Една от новите функции на iOS 7- предвид състоянието на транспорта в момента системата може да дава съвети кога потребителят може да потегли за работа. Google Now обаче вече може да прави това.

Много от представените сега функции на iOS 7 вече бяха показани от Apple последния път. Дигиталният асистент Siri вече ще намира и туитове – тоест новини от социалната мрежа Twitter. На снимките ще могат да бъдат наслагвани филтри, а самите снимки ще се подреждат по нов начин в галериите. И още една новост - iTunes Radio, която ще е подобна на Pandora услуга. Търсенето в системата може да става схематично, само с протягане на един пръст от горе до долу. „Safari в IOS 7 е фантастична", отбеляза доволно Кук. 

Бихте ли си купил iPhone 5C или iPhone 5S

Да, ще предпочета iPhone 5C
Ще избера по-добрия iPhone 5S
Не, няма да си купя нито един от двата модела
Общо 2278 гласа

След него на сцената се появи и софтуерният директор Крег Федериги, който пояснява, че новата iOS ще се появи на 18-и септември за версията iPhone 4 и iPad 2, както и за iPad mini и iPod touch от петото поколение.

Федериги представи няколко приложения в новия „плосък“ изглед на iOS 7, сред които Zillow и NBC. Офис пакетът на Apple - iWork, който се състои от Numbers, Pages и Keynote, вече ще се получава гратис с всяко ново устройство с iOS – независимо дали става дума за iPad, iPhone или iPod, отбеляза Тим Кук, преминавайки след това към хардуера.

iPhone 5 е имал най-успешната първа година на пазара от всеки друг модел смартфон на Apple, похвали се Кук, след което извика на сцената Фил Шилър, който взриви всички с горещата новина - iPhone 5C!

iPhone 5C ще бъде "по-забавен и по-цветен" и ще се предлага в 5 цвята - зелено, бяло, синьо, розово и жълто. Целият заден панел и страните ще са от цяло парче пластмаса, която обаче се подсилвала от стоманена антена. Батерията ще издържа малко повече от тази на iPhone 5. Подобно на iPhone 5, и 5C ще е снабдена с 8-мегапикселова камера.

 

Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
sergo
преди 10 години
М-да-а-а,Дойде време да подменим оня стар идиом, свързан с Дания."Има нещо гнило в ябълката."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
georgi_shum
преди 10 години
едва ли дори и 2 ще има....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Само не ми е ясно защо крият с колко рам е. Ако е наистина 64 битов чипсет, логично е да е поне с 4 рам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
ZawHeR
преди 10 години
Цимент на български. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още