IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са десетте най-бързоразвиващи се икономики в света?

Повечето от тях страдат от големи разлики в доходите, нисък БВП на глава на населението, политическа нестабилност и широкоразпространена корупция

15:53 | 14.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Невероятният икономически ръст на Китай е едно от най-важните събития за последните няколко десетилетия. Китайската икономика обаче със сигурност не е единствената с толкова големи темпове на растеж, коментира Business Insider.

Всъщност тя е на 13-то място в класацията за най-висок прогнозиран общ годишен темп на растеж (ОГТР) за периода от 2014 до 2017 г. въз основа на прогнозите от Global Economic Prospects на Световната банка.

Трябва да се отбележи, че най-бързо разрастващите се икономики обикновено не са най-големите и най-развитите такива. Всъщност повечето от тези страни страдат от големи разлики в доходите, ниски нива на брутен вътрешен продукт (БВП) на глава на населението, висока политическа нестабилност и широкоразпространена корупция.

Кои са десетте страни включени в класацията, вижте в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още