IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на застрахователите с нов рекорд

Автомобилните и имуществените застраховки са основен двигател при премиите

18:07 | 15.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Активите на застрахователите с нов рекорд

В края на март 2016 г. активите на застрахователните компании възлизат на 6,261 млрд. лв., което е абсолютен рекорд от 2007 г. насам, откогато Българска народна банка (БНБ) започва да води статистика, показват изчисленията на Investor.bg на база данните на централната банка.

Прагът от 6 млрд. лв. беше преминат в края на миналата година, когато средствата, управлявани от дружествата, извършващи общо застраховане, животозастраховане и презастраховане, възлязоха на 6,127 млрд. лв.

В края на март тази година размерът на средствата на застрахователите се увеличава още - с 5,3%, или с 315, 8 млн. лв., спрямо същия период на 2015 г.  и с 2,4% на тримесечна база. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
mitkomik
преди 7 години
Предлагам още да вдигнем цените по застраховките, за да поставим световен рекорд! Защото разходите по обезщетенията са много големи и ще им изядат активите на горките. Нека поне едни 12 млрд. да направят , барем спят по-спокойно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още