IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключов мениджър напуска ръководството на Феърплей Пропъртис АДСИЦ

Маню Моравенов е представляващ дружеството от учредяването му през 2005 г.

09:41 | 20.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от проектите на дружеството. <em>Снимка:&nbsp;Феърплей Пропъртис АДСИЦ</em></p>

Един от проектите на дружеството. Снимка: Феърплей Пропъртис АДСИЦ

Маню Тодоров Моравенов ще бъде освободен от Съвета на директорите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ по негова молба, става ясно от нова точка към свиканото на 29 юни 2017 г. Общо събрание на акционерите.

За нов член на Съвета на директорите е предложена Миглена Димитрова, която понастоящем е Директор за връзка с инвеститорите в АДСИЦ-а.

Предложенията са на основния акционер Феърплей Интернешънъл АД, притежаващ 19,77% (реално мажоритарен акционер със семейство Марио и Анна Захариеви, които притежават както Феърплей Интернешънъл АД, така и директни дялове във Феърплей Пропъртис АДСИЦ). 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

В съветa на директорите са още Ивайло Панов, който ръководи отдел "Продажби и инвестиции" в компанията майка Феърплей Пропъртис АД от 1997 г. досега. Третият член на Съвета на директорите остава Мариана Дойнова, която е финансов директор във ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Напускането на Съвета на директорите обикновено е и преклюдия към напускане на позицията представляващ, която Маню Моравенов заема в момента. След съответните решения на акционерите позицията би трябвало да заеме Ивайло Панов, Мариана Дойнова или Миглена Димитрова.

Маню Моравенов е изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ от учредяването на дружеството през август 2005 г. Той е също така изпълнителен директор на инвестиционния посредник „Фоукъл Пойнт Инвестмънтс” АД, председател на Асоциацията на дружествата със специална инвестиционна цел, както и председател на Българската национална комисия по корпоративно управление

Моравенов води курс за магистри „Електронни борси” към Висшето училище по застраховане и финанси и има докторска степен по специалност “Финанси, кредит и застраховка” към СУ “Климент Охридски” и магистърска степен по „Икономическа информатика” към УНСС. Той разполага с над 14 годишен опит в областта на инвестициите и капиталовите пазари като е заемал ръководни позиции в институциите на българския капиталов пазар – ДКЦК (настояща КФН) и Българска фондова борса – София АД (БФБ).

Моравенов е един от авторите на Националния кодекс по корпоративно управление, както и е участвал активно в изграждането на нормативната уредба и инфраструктурата на регулираните капиталови пазари в България. Той има редица специализации и участия в международни конференции по проблемите на капиталовите пазари, проведени Токио, Бостън, Ню Йорк, Виена, Истанбул, Вилнюс, Будапеща, Прага и др.

Миглена Димитрова е завършила магистратура по „Финанси” в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) през 2007 г. и е бакалавър по специалност Публична администрация от същия университет, като е преминала през стажантска програма на Народното събрание на република България. От 2014г . е сертифициран от Комисията за финансов надзор инвестиционен консултант.

Професионалният ѝ опит е свързан с административни позиции в „Прайсуотърхаус Купърс България” АД и Екзекютив център София. Към екипа на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ се присъединява през 2007г. и от 2015 г. е назначена на трудов договор като Директор връзки с инвеститорите.

Акционерите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ ще гласуват покриването на счетоводната загуба за 2016 г. от 1 746 301,57 лв. за сметка на формираните резерви.

Резултатът за първото тримесечие на 2017 г. е нетна печалба от 69 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 2 хил. лв. за същия период на 2016 г.

Акциите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ поскъпват с 2,67% за последните 12 месеца до 0,77 лв. за акция и 25,5 млн. лв. пазарна капитализация. От началото на годината има спад с 10,98%.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава 1 акция в капитала на Феърплей Пропъртис АДСИЦ.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и &quot;Феърплей пропъртис&quot;АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява &quot;Феърплей пропъртис&quot;, компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още