IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираните резултати на Спарки, Трейс и Еврохолд се влошават

Приходите от продажби растат при Еврохолд и спадат при Спарки и Трейс

09:32 | 31.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Консолидираните резултати на Спарки, Трейс и Еврохолд се влошават

Консолидираните резултати на Спарки Елтос, Трейс Груп Холд и Еврохолд България се влошават. Това става ясно от консолидираните финансови отчети на дружествата, разпространени до БФБ-София.

През първото полугодие на 2015 г. Еврохолд България АД отчита консолидирана нетна загуба в размер на 2,95 млн. лв. спрямо печалба за 412 хил. лв., реализирана през същия период на 2014 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Консолидираните продажби на Еврохолд нарастват с 62% на годишна база до 475 млн. лв. Най-голямо е повишението на продажбите в раздел "Други" - с 90,6 млн. лв. до 166,7 млн. лв. за периода януари-юни 2015 г. в сравнение със същия период на миналата година.

Спад на консолидираната печалба с 10% на годишна база до 4,2 млн. лв. през първото полугодие на 2015 г. показва отчетът на Трейс Груп Холд АД, публикуван чрез БФБ-София. Така печалбата от 15 млн. лв. в неконсолидирания отчет за полугодието не се оказа меродавна за общото състояние на холдинга.

Всъщност, тази печалба дойде от еднократен ефект от получени дивиденти за 18 млн. лв., които на холдингово ниво се премахват, защото са вътрешно-групови операции. Освен това през първото шестмесечие на 2015 г. консолидираните продажби на Трейс намаляват с 8% на годишна база до 140,1 млн. лв.

От своя страна през същия период консолидираните продажби на Спарки Елтос АД се понижават с 24% на годишна база до 18,7 млн. лв., показва отчетът на компанията, публикуван чрез infostock.bg.

Консолидираната загуба на Спарки за януари-юни 2015 г. нараства с 28% на годишна база до 5,88 млн. лв. В следващите периоди ще следим дали има резултат от договорите с BOSCH и TRUMPF.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в някои от дружествата.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Еврохолд България АД(EUBG)

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още