IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвеждат 100% амортизация на компютрите

09:03 | 25.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Въвеждат 100% амортизация на компютрите
Компютрите ще се изписват като разход за една година. Предложението да се въведе 100% амортизация за тях ще бъде внесено от Ралица Агайн, депутат от Новото време, за второто четене на измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Сондажът в бюджетната комисия показва, че свръхамортизацията, която не съществува за нито един актив сега, ще бъде подкрепена, за да се насърчи технологичното и информационното обновление.

В момента компютрите са с 50% амортизация. За тази промяна бизнесът настоява от няколко години. Въпреки това правителственият проект предвижда само годишната амортизационна норма за машини, производствено оборудване и апаратура да се увеличи от сегашните 30 на 50%.

При това облекчението важи за инвестиции в ново предприятие. Това ще принуди фирмите да отварят нови дъщерни дружества, за да си купят един актив, коментира Агайн за в. Пари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още