IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виена Риъл Естейт на Вили Бетц с 3 млн. лв. печалба за 2015 г.

Компанията държи недвижимите имоти, наемани от Балкан Стар, СОМАТ и други компании, част от групата на Вили Бетц

10:59 | 09.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Виена Риъл Естейт на Вили Бетц с 3 млн. лв. печалба за 2015 г.

Виена Риъл Естейт ЕАД отчита спад на печалбата през 2015 г. Нетната печалба за миналата година възлиза на 3,3 млн. лв. за 2015 г. спрямо печалба от 10,36 млн. лв. за същия период на 2014 г., съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Нетните приходи от продажби нарастват с 20% на годишна база до 20,4 млн. лв. за 2015 г., в това число 15,4 млн. лв. от наеми. 

Виена Реал Естейт ЕАД е част от групата Бетц, която е една от най-големите европейски компании в областта на спедицията, логистиката и управлението на недвижими имоти. Основното дружество в групата е Интернационале Спедицион Вили Бетц ГмбХ & Ко, което е създадено през 1945 г. от Вили Бетц и понастоящем има над 100 поделения в Европа, Азия и Близкия Изток. В групата в Европа работят около 8 000 служители. Тя разполага с автомобилен парк от над 7 000 товарни автомобила. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

В периода от създаването си през 2000 г. дружеството е инвестирало в недвижими имоти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Видин, Шумен, Стара Загора и Драгоман. Имотите са разположени върху 15 площадки, като върху 4 от тях все още не е започнало строителство. Върху имотите в Пловдив и Варна са изградени нови продажбено-сервизни комплекси, а на останалите площадки са направени много реконструкции.

Част от групата и основен наемател на имотите на Виена Риъл Естейт ЕАД са дружествата на Балкан Стар, които са вносители на автомобили Mercedes-Benz, Mitsubishi , Jeep, SETRA, Smart, Fiat, Alfa Romeo, Renault, Dacia и Nissan.

Също така основен наемател и е спедиторската компания СОМАТ, собственост на Вили Бетц.

Виена Риъл Естейт ЕАД е листвано на БФБ-София от над 3 години, но за периода няма сделки с акциите му.
 

Свързани компании:

Виена Реал Естейт ЕАД(VREA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още